НајновијеПолитикаФоча

Одборник за 8 година без дискусије коштао грађане Фоче преко 40.000 КМ

Устајање сваког дана и одлазак на посао је свакодневница просјечног запосленог човјека свугдје на свијету, па и у Фочи. Замислите да 8 година не радите ништа и за то добијете преко 40.000 КМ. Звучи одлично!

Управо тако је тренутном одборнику у Скупштини општине Фоча, Сребренку Кунарцу. Већ други мандат се налази у скупштинским клупама. Први мандат је остварио на листи НДП-а, а до краја мандата је завршио у редовима ДНС-а. Након раскола у ДНС-у прелази у ДЕМОС и други мандат је освојио на њиховој листи.

Грађане који су му дали глас повјерења на изборима представљао је тако да за 8 година има нула секунди дискусије на укупно 72 сједнице Скупштине Општине Фоча. Без обзира на то сваки мјесец у том периоду уредно је примао свој одборнички додатак.

Говоримо о сатима и сатима дискусија, расправа и реплика, међутим грађани за то вријеме нису успјели да чују глас Сребренка Кунарца у локалном парламенту. За тај период није имао нити једно одборничко питање као ни одборничку иницијативу.

За вријеме два мандата Кунарац је кроз политику остварио не само личну новчану корист, већ је и за своју ужу породицу осигурао тендере у државним установама и запослења на руководећим мјестима. Његова фирма „Сигма електроник” и фирма његовог брата „Куна турс” се могу похвалити стотинама хиљада КМ послова које су добиле од јавних установа.

Да ли изабрани представници имају одговорност за свој (не)рад? На који начин поново стану пред своје гласаче и поново траже њихову подршку и глас? Да ли се мандат користи за представљање грађана или за личну корист?