ДруштвоНајновијеФоча

Лампиони новогодишњих жеља обасјали небо изнад Фоче

Педесет три лампиона, који симболизују новогодишње жеље малишана из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“, протекле ноћи винуло се у небо изнад Фоче, чиме је обиљежена „Ноћ новогодишњих жеља“.

Најљепшим рецитацијама и пјесмама посвећеним Новој години манифестацију су увеличала дјеца из свих вртићких група. Свјетлост лампиона уз замишљене жеље измамила је осмијехе око 180 малишана и њихових родитеља. Дјечијој срећи није било краја.

Играчке омиљених јунака из цртаних филмова, лутке, маце и куце, дресови спортиста, здравље и срећа само су неке од бројних новогодишњих жеља које су пожељели најмлађи.

У фочанском вртићу децембарски дани и крај године посебни су за све малишане због бројних садржаја које за празнике заједнички припремају, каже васпитач Милош Џоковић.

Дјеца су одушевљена и срећна што учествују у свим активностима које организујемо. Једва су дочекали да искажу новогодишње жеље које им много значе-рекао је Џоковић.

„Ноћ новогодишњих жеља“ традиционална је манифестација Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.

-Драго нам је што је наша манифестација ове године дио „Зиме у Фочи“ коју организује Општина. Видјели смо осмијехе на лицима малишана, задовољство и узбуђење због лампиона. Надамо се да ће нам се новогодишње жеље ипак остварити. У то чврсто вјерујемо-рекла је директор Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Слађана Владичић.

Пазите шта желите, можда вам се жеље и остваре, новогодишња је порука најмлађих Фочака.

Извор: Радио Фоча