НајновијеФочаХроника

Дојаве о бомбама у школама лажне, од сутра редовна настава

Приликом противдиверзионих прегледа, који су извршени  у седам основних, пет средњих и 14 подручних школа на  подручју Полицијске управе Фоча, а у којима је пријављено да је постављена експлозивна направа, утврђено је да нема безбједносних пријетњи, саопштено је из ове управе.

„Полицијска управа Фоча у сарадњи са Одјељењем за високотехнолошки криминалитет Управе криминиластичке полиције проводи истрагу у циљу идентификације лица које је послало ове пријетње“ додаје се у саопштењу.

Подсјећамо, све основне и средње школе на подручју шест општина које покрива Полицијска управа Фоча у раним јутарњим часовима добиле су, путем електронске поште, пријетње о постављеним бомбама у школским зградама.

Директори основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ и Средњошколског центра Фоча потврдили су за Радио Фочу да ће се настава у овим школама од сутра одвијати редовно, док су ђаци који похађају другу смјену, након противдиверзионих прегледа установа, данас враћени у школске клупе.

На подручју Републике Српке до сада је полицији пријављено да је 429 основних, централних и подручних, те средњих школа примило мејл са поруком пријетећег садржаја да је постављена бомба у школи.

Из МУП-а Српске истичу да су данас до поднева противдиверзионе прегледе извршили у 222 основне и средње школе у Републици Српској  у којима је пријављено да је постављена експлозивна направа.

Извор: РФ