НајновијеСпортФоча

Сава живи вјечно

Наредног викенда Фоча ће бити домаћин ревијалног фудбалског сусрета између Сутјеске и Власенице, а који ће бити одигран у знак сјећања на Миливоја Миша Савића, фудбалског голмана који је трагично настрадао у саобраћајној несрећи 2007. године у Фочи.

Савић је своју фудбалску каријеру почео у Власеници, а потом је прешао у редове Сутјеске и дао велики допринос пласману Фочака у Прву лигу Републике Српске.

Нажалост, када му је предвиђана сјајна каријера прекинут је један млади живот, а његовим спортским и фудбалским пријатељима је остала успомена на дивног момка и правог професионалног спортисту. Из тог разлога је у знак сећања на Саву како су га звали навијачи и саиграчи покренут Меморијални турнир који се у протеклом периоду одржао осам пута, а домаћини су били Власеница и Фоча. Из добро познатих разлога а проузрокованих Ковидом 19 , Меморијал није организован од 2019 године, па су челници Сутјеске и Власенице дошли на идеју да се по завршетку јесење полусезоне одигра сусрет ова два клуба и евоцирају успомене на Миливоја Миша Савића. Председник Сутјеске , Раденко Васиљевић истиче да Фоча и Сутјеска нису и никад неће заборавити Саву као ни његови суграђани и саиграчи из Власенице.

-Желимо да трајно сачувамо лик и дело пре свега одличног младића кога су сви у Фочи прихватили и заволели, јер је пленио свим лепим манирима. Био је одличан голман, скренуо је пажњу на себе и био је на путу да постане чувар мреже неког од већих клубова. Нажалост зла судбина је била бржа и отела га из наручја живота када је требао да дотакне звезде. Утакмица између Савиних клубова Сутјеске и Власенице ће се одиграти у суботу 27. новембра са почетком у 13 часова. Пре сусрета наше делегације ће посетити место несреће где је трагично настрадао Миливоје – Мишо Савић и том приликом положити цвеће. Очекујемо и велики број гостију, навијача и пријатеља који ће својим присуством увеличати ово сећање, а верујемо у наредном периоду да ћемо заједно са пријатељима из Власенице у складу са условима наставити и са организацијом Меморијала „Миливоје -Мишо Савић „ – закључио је Раденко Васиљевић, председник Сутјеске.

Извор: sportdc