БиХНајновије

3,5 милиона КМ бесповратних средстава за подршку пољопривредне производње

Пројекат Европске уније ЕУ4АГРИ објавио је данас јавни позив вриједан 3,5 милиона КМ за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу у БиХ с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси, те стварања нових и очувања постојећих радних мјеста. Овај јавни позив је трећи по реду објављен кроз пројекат ЕУ4АГРИ како би се подржао рурални развој, поготово у периоду трајања ЦОВИД-19 пандемије и опоравка од кризе проузроковане њом.

На јавни позив се могу пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се активно баве примарном пољопривредном производњом у секторима: производња млијека; производња меса; узгој житарица и уљарица; узгој воћа укључујући виноградарство и маслине; узгој поврћа (повртларство) и производња јаја. Подносиоци могу да поднесу пријаве искључиво самостално.

Укупно расположива средства по овом јавном позиву износе до 3,5 милиона КМ. Сваки подносилац пријаве може аплицирати за бесповратна средства у износу од 30.000 КМ до 200.000 КМ (без ПДВ-а). За сваку инвестицију подносилац пријаве мора осигурати властито суфинансирање у износу од минимално 35% од укупног износа инвестиције, изузев за сектор производње воћа и поврћа гђе властито суфинансирање износи минимално 20%.

Сви заинтересирани могу приступити јавном позиву овђе.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15.00 сати.

Извор: www.opstinafoca.rs.ba