НајновијеРепублика Српска

Четворица напала двојицу полицајаца у Требињу

Четири лица физички су напала двојицу припадника требињске полиције када су зауставили аутомобил “мерцедес” и алкотестирали возача, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Напад се догодио јуче у 21.20 часова, а полицајци су задобили повреде које је евидентирала Служба хитне медицинске помоћи у Требињу.

Из Полицијске управце Требиње наводе да је у тренутку алкотестирања полицијским службеницима пришло лице иницијала М.Х. из Требиња, које је прво вербално, а након тога и физички напало полицијске службенике.

Док су полицијски службеници настојали да лице М.Х. смире и лише слободе, у напад на полицијске службенике прикључила су се још три лица иницијала С.Л. из Требиња и С.Ч. и М.В. из Никшића.

Полицијски службеници су сва лица алкотестирали и тестирали на присуство дроге и психоактивних лијекова.

“Тестови су показали да је лице чији су иницијали М.Х. имало 1,25 промила алкохола у крви, лице С.Ч. 1,22, М.В. 1,09 и лице С.Л. 0,58 промила алкохола у крви, а код М.Х. и М.В. утврђено је да су били под дејством психоактивне супстанце `амфетамин`”, наводи се у саопштењу.

О догађају је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се документује кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене радње и да се у редовној процедури поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Извор: Срна