НајновијеРепублика Српска

Црвени крст Републике Српске обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви

Црвени крст Републике Српске сутра ће обиљежити Свјетски дан добровољних давалаца крви и тако скренути пажњу друштву на значај и потребу за сигурном крви и крвним дериватима.

Овогодишњом кампањом поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, која се обиљежава под слоганом: „Даривање крви је чин хуманости. Придружи се акцији и спаси животе“, желимо исказати захвалност добровољним даваоцима крви на поклону којим спашавају животе других људи и анимирати их да се у што већем броју укључе у акције даривања крви, наводи се у саопштењу.

Свјетски дан добровољних давалаца крви – 14. јуни посвећен је милионима људи у свијету који добровољно, анонимно и неочекујући никакву награду дарују крв и тиме спашавају хиљаде живота других људи.

Црвени крст Републике Српске овај датум ће ове године обиљежити кроз низ активности, а вишеструким добровољним даваоцима ће уручити признања за несебичну хуманост исказану даривањем крви и спашавањем живота и здравља других људи.

„На тај начин, Црвени крст Републике Српске ће изразити захвалност и поштовање најхуманијим појединцима у нашем друштву”, саопштено је из Црвеног крста

Из Црвеног крста Републике Српске су рекли да ће у склопу активности, у периоду од 1. јуна до 1. јула, општинске и градске организације Црвеног крста анимирати студенте, запослене у радним организацијама, институцијама, спортисте и друге грађане, те реализовати акције добровољног давалаштва крви у својим локалним заједницама.