ДруштвоНајновијеФоча

ЦЗ Фоча: Опрез приликом чишћења имања

Цивилна заштита Фоча апеловала је на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала, приликом уређења имања, обављају у вријеме погодних временских услова и на површинама коју могу контролисати уз претходну најаву Територијално ватрогасно-спасилачкој јединици Фоча.

Подсјећају да је према Закону о заштити од пожара забрањено паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања Територијално ватрогасно-спасилачких јединица и предузимања свих неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре.

Неконтролисано спаљивање и остављање неугашене ватре без надзора при уређењу пољопривредних имања чести су узроци пожара, посебну опасност чини спаљивање корова и другог горивог материјала у близини шумских комплекса и засада, саопштила је Цивилна заштита.

Додају да је Законом о заштити од пожара дефинисана новчана казна од 100 до 1.000 КМ за прекршај физичког лица које пали коров и други пољопривредни отпад, без претходног обавјештења Територијално ватрогасно-спасилачке јединице.

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је одмах обавјестити Територијално ватрогасно-спасилачку јединицу Фоча на број 123, или полицију на број 122, навели у саопштењу Цивилне заштите општине Фоча.

Извор: Радио Фоча