ДруштвоНајновијеФоча

Хероји свакодневно живе међу нама

Брзом реакцијом, прибраношћу и храброшћу Фочак Небојша Вуковић спасио је животе двојици радника у случајној незгоди која се прије пар дана догодила приликом извођења радова на обнови фасаде стамбене зграде у Рибарском насељу. Вуковић је, херојским чином, спасио суграђане од пада са скеле са петог спрата.

Седамнаести октобар педесетогодишњи Небојша Вуковић памтиће, како каже, до краја живота. Није ни помишљао да ће му се један обичан дан претворити у готово филмску акцију.

-Кренуо сам на шишање у оближњи фризерски салон. Док сам чекао на ред, гледао сам кроз излог како мајстори раде на скели. У трену сам угледао да је пукла даска испод њих и да крећу да падају. Истрчао сам и само погледао који је спрат. „Улетио“ сам практично у зграду, трчао до станова и кроз прозор од стана сам извукао прво једног радника са петог спрата, који се некако држао, а затим сишао и на четврти и извукао другог. Искрено, био сам и уплашен и помало збуњен послије свега, све је готово нестварно изгледало-прича Вуковић.

Иако су бројни суграђани чули за Вуковићев подвиг, он није желио да се експонира. Ипак, на позив Радио Фоче, одазвао се како би јавности показано да готово свакодневно хероји живе међу нама, те да ово друштво није само црна хроника.

-Звало ме је доста људи, сви да се углавном захвале. Искрено, ја то нисам схватио као велики подвиг, мислим да би то свако урадио на мом мјесту. Ја сам обичан човјек, исти и прије и послије овога. Био сам збуњен и уплашен тога дана, али већ сада након позива од многих , осјећам се доста боље-прича Небојша.

Вуковићу је најважније да се 17. октобар завршио добро по свакога. Радници су добро и без иједне огреботине. Фасадирање зграде је настављено. А Вуковић је, ипак, стигао на шишање.

Извор: РФ