ДруштвоНајновијеФоча

Фочанско удружење пољопривредника посјетило Сајам пољопривреде у Новом Саду

Удружење пољопривредника Фоча, уз сарадњу и подршку општине, посјетило је 89. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду на коме је учествовало 1.100 излагача из 21 земље.

Према ријечима предсједника Удружења, Драгослава Станојевића, једнодневна посјета Сајму била је изузетна прилика за успостављање сарадње и размјене искустава унутар ове гране.

-Имали смо прилику да погледамо пољопривредну механизацију најновије генерације, најквалитетнија грла стоке, нове производе, али и да са колегама и стручњацима разговарамо и размијенимо искуства у области пољопривреде, те да се упознамо са свим изазовима на тржишту, како на њих реаговати и куда иду цијене у аграру-рекао је Станојевић за Радио Фочу.

Он је изразио захвалност општини што је подржала одлазак фочанских пољопривредника на највећу смотру у области аграра у региону.

Подсјетио је да је ове године локална управа повећала подстицаје за малине, за набавку механизације , као и субвенције за сточарство, што је како каже, у времену инфлације, веома важно и корисно локалним пољопривредницима.

Удружење пољопривредника Фоча тренутно окупља педесетак чланова.

Извор: РФ