ДруштвоНајновијеФоча

У недјељу Меморијални поход у част Мике Савића Пирија

Планинарско друштво “Зеленгора” организује традиционални меморијални поход „Мика Савић Пири“, који ће се одржати у недељу  13. фебруара.

Трансверзала подразумијева пјешачење на потезу Бакић-Слабић-Крушичка брда-Каливоде-Планинарски дом “Забрана”. Дужина стазе је 16 километара, а за све учеснике похода је обезбјеђен превоз до стартне позиције на Бакићу, чај и кувано вино на Слабићу.

Како су саопштили из Планинарског друштва „Зеленгора“, по жељи излетника могуће је организовати и успон на Плијеш, који се уздиже на 1717 метара изнад мора.

Пријаве за поход се врше до сутра у Туристичком инфо-центру у Улица краља Петра у Фочи до 16 часова. Уз пријаву је потребно уплатити котизацију у износу од 5км.

Из Планинарског друштва „Зеленгора“ позвали су планинаре и љубитеље природе да учествују у овом походу који је погодан за све генерације и узрасте.

Окупљање и полазак планинара је у недјељу 8:00 часова испред хотела „Зеленгора“ у Фочи. Због тренутне епидемиолошке ситуације учесници су дужни да носе заштитне маске у току транспорта до полазне тачке за пјешачење, као и да посједују зимску опрему.

Мика Савић Пири био је један од најистакнутијих и најактивнијих чланова Планинарског друштва „Зеленгора“ а меморијални поход у његову част организује се од 1996. године.

Извор: Радио Фоча