ДруштвоНајновијеФоча

У Бруснима асфалтирана дионица пута кроз село

У фочанском селу Брусна, у мјесној заједници Годијено, новим асфалтом пресвучени су дијелови макадамског пута кроз село укупне дужине 300 метара, за шта је издвојено 39.800 КМ. Средства за асфалтирање обезбијеђена су из програма Владе Републике Српске намијењеног за помоћ локалним заједницама.

Радовима су обухваћене најкритичније дионице пута у дужини од 120 и 180 метара. Асфалт је стигао и пред кућу деведестогодишњег Млађена Вуковића. Каже да се раније до његове куће тешко пролазило аутомобилом.

-Дуго су нам обећавали, варали нас, али се овог пута остварило да имамо асфалт-рекао је Вуковић.

Нови асфалт значиће и шесточланој породици Горана Вуковића.

-Имамо главни пут кроз село и асфалт нам је добродошао да повеже засеоке. Добар пут нам је потребан, да можемо сваки дан да одлазимо до града. Раније је чим прва киша падне разносила макадам, а сад је добро и презадовољни смо урађеним-истакао је Вуковић.

Бољи пут кроз село обрадовао је и седамдесетчетворогодишњу мјештанку Митру Вуковић.

-Лакше ће нам дјеца из града долазити. Кад је добар пут све је лакше-рекла је Вуковићева.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Годијено Драгослав Станојевић каже да су асфалтом пресвучене најприоритетније дионице пута.

-Ови људи су пресретни јер неће размишљати хоће ли им се због пута кварити возила. Сад је много другачије и боље. Надам се да се на овоме неће стати и да ће бити још инвестиција, те да ћемо санирати и остале дионице које смо планирали, како би олакшали живот људима-нагласио је Станојевић.

У локалној управи истичу да је посао одлично урађен упркос тешким условима рада и конфигурацији терена. За ову годину најављују и наставак радова на побољшању путне инфраструктуре у овој мјесној заједници.

-Због успона радови су се теже изводили и све је добро испало. Што је најбитније мјештани овог села су задовољни. У овој години општинским буџетом планирано је да се уреди и прошири паркинг простор код мјесног гробља, да се направе пропусти за оборинске воде. Предвиђена је и санација ударних рупа према селу Горња Брусна-рекла је стручни сарадник за одржавање путева у општинском Одјељењу за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Салиха Милетић.

Из програма помоћи локалним заједницама Влада Републике Српске општини Фоча одобрила је милион марака за асфалтирање локалних путева. Уз Брусна, нови асфалт стигао је у Закмур, Горњу Гошаницу и до Пјешчаних пирамида. Предвиђено је и асфалтирање дијела улица у Броду на Дрини.

Извор: РФ