НајновијеСпортФоча

Ученици ОШ “Веселин Маслеша” најбољи у Српској у шаху

Ученици Основне школе „Веселин Маслеша“ из Фоче прваци су Републике Српске у шаху.

Чланови шаховске секције ове школе освојили су прво мјесто на завршници такмичења у шаху у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, које је одржано у Источном Сарајеву.

На републичком финалу учествовало је шест школа- побједници регионалних такмичења и то школе из Бањалуке, Приједора, Теслића, Бијељине, Фоче и Источног Новог Сарајева.

Фочаци су, као прваци херцеговачке регије, на републичком такмичењу прво мјесто освојили убједљиво, са четири побједе и само једним неријешеним резултатом.

Колико су доминирали говори податак да су побједе биле резултатима од 3:0 и 3:1, док су само  са школом из Теслића одиграли неријешено 2:2.

За побједнички састав из Фоче, шаховску секцију коју води вјероучитељ Радан Мимић, наступили су Лазар Мимић, Стефан Носовић, Софија Мимић, Стефан Митровић,  Васика Ивановић и Дијана Радовић.

Најбоља од најбољих била је Софија Мимић, која је побиједила у свих пет партија које је играла, а одмах полије ње је Стефан Митровић, који је освојио 4,5 бодова, те Лазар Мимић са четири од могућих пет бодова.

Ово је треће финале откако је шах уврштен у Мале олимпијске игре, а Основна школа “Веселин Маслеша” је учествовала на сва три. Претходна два пута је освајала бронзану медаљу и ово јој је прво злато.

Друго мјесто освојила је Основна школа “Петар Петровић Његош” из Теслића, а треће Основна школа “Свети Сава” из Бијељине.

Извор: Радио Фоча