НајновијеСпортФоча

Тенисери Фоче у финалу 57. МОСИ

Фочанска екипа тенисера , коју чине Срђан Фундуп, Никола Лажетић, Амел Мезбур и Ратко Ивановић сутра ће се борити за златну медаљу, која би им била четврта у низу на Међуопштинским омладинским спорстким играма.

Они су данас остварили побједе у два меча и заузели прво мјесто у групи А и тако се пласирали у финале 57. МОСИ. У првом мечу савладали су домаћина Нову Варош са 3:0, док су Чајетину савладали са 2:1.

„ У другој групи за финале се боре Пожега и Бијело Поље, двије изузетно добре екипе са професионалним играчима. Не знамо шта ће бити у финалном мечу, али ми смо презадовољни данашњим мечевима и већ имамо медаљу у рукама“, рекао је капитен екипе Срђан Фундуп.

И Никола Лажетић задовољан је њиховом игром у групи: „Изузетно смо добро одиграли мечеве с обзиром на врло тешке услове на терену. Играли смо на Златибору, због лошег терена у Новој Вароши, било је много вруће и јако сунце током читавог дана. Ми смо се заиста максимално потрудили и једва чекамо финале јер имамо шта да покажемо“, рекао је Лажетић.

Обје екипе које се боре за мјесто у финалу из групе Б, Бијело Поље и Пожега у свом саставу имају професионалне тенисере са којима ће бити тешко играти, истиче тенисер Фоче Амел Мезбур: „ Доста су јаке обје екипе и биће тешко ко год прође. Ја мислим да ми добро играмо и овде смо  дошли по злато“.

Финални меч за тенисере игра се сутра у 12 часова.

Извор: РФ