НајновијеСпортФоча

СТК Перућица: Двоструки јубилеј украсили титулом првака Српске

Мушка екипа фочанског Стонотениског клуба “Перућица” освојила је титулу првака Републике Српске, па се након 13 година враћа у Премијер лигу БиХ и то у години када овај клуб слави двоструки јубилеј- 50 година од оснивања и 20 година од обнављања рада.

Стонотенисери из Фоче Огњен Павловић, Александар Дракул, Миливоје Вуковић и Дамјан Марковић до шампионског пехара и златних медаља дошли су убједљиво, са 11 побједа и само једним поразом у сезони.

Капитен екипе Дамјан Марковић каже да су успјели да у овој сезони окупе стару екипу, играче који су у сезони 2009/2010. играли у Премијер лиги БиХ.

“Веома вриједно смо тренирали и уз велику подршку општине и клуба, након дуго тренинга и рада, успјели смо ефективном игром, нашом сналажљивошћу и искуством, да поновимо успјех из 2009. године и скоро па у истом саставу се пласирамо опет у Премијер лигу БиХ. Највећи конкурент нам је био Радник из Бијељине, имали су веома добро појачање, од њих смо имали тај један пораз 3:2, с тим да смо их у првом дијелу сезоне добили са 3:0”, каже Марковић. 

Очекивања у Премијер лиги су да се избори опстанак.

“Нећемо доводити нове играче, играћемо са старом поставом. Главни циљ је опстанак, а у идућим сезонама, ако би се екипа учврстила, и неко мјесто у горњем дијелу табеле”, наводи капитен шампиона Српске.

Он је додао да стони тенис у Фочи има богату традицију и да је интересовање дјеце увијек велико, те да је сигуран да у клубу стасавају нове генерације које ће кренути њиховим стопама.

Шеф стручног штаба и предсједник СТК “Перућица” Нада Кујунџић истиче да су сви у клубу пресрећни и поносни на резултат мушке сениорске екипе, али да су, знајући коликим квалитетом располажу, на неки начин и очекивали да ће се окитити шампионском круном.

“Драго ми је да је све више екипа из Републике Српске у Премијер лиги БиХ. Након дуго година, мушка екипа је изборила тај пласман и искрено се надам да ћемо имати подршку општине”, наводи Кујунџићева.

Она напомиње да се “Перућица” увијек базирала на играчима из своје школе стоног тениса и није доводила играче са стране, па ће тако остати и убудуће.

“Ово је веома озбиљан посао, мора се направити системски план тренинга, рада и припреме да бисмо у септембру били спремни за овај ранг такмичења. Неће бити лако, али вјерујем у екипу, сигурна сам да можемо да опстанемо”, истиче прослављена фочанска стонотенисерка.

Она додаје да се све лијепо поклопило, па је титула дошла у години када клуб слави пола вијека постојања и двије деценије од обнављања рада.

“Сигурно ћемо обиљежити те јубилеје на неки наш скрoман начин, али најљепше обиљежавање је овај велики резултат. Није могло боље”, рекла је Кујунџићева.

У СТК “Перућица” тренутно стасава тридесетак младих играча, а имајући у виду квалитет рада и богату традицију, одлични резултати овог клуба, који је изњедрио велики број репрезентативаца, могу се очекивати и у наредним годинама.

Извор: Радио Фоча