ДруштвоНајновијеФоча

СО Фоча: Усвојени извјештаји и програми установа и инспекција

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су на данашњој сједници извјештаје општинских установа и општинских инспекција за прошлу и програме рада за ову годину.

Усвојени су извјештаји и програми рада Центра за културу и информисање, Дома здравља, Апотеке, Центра за социјални рад, Музеја Старе Херцеговине и Туристичке организације.

Одборници су подржали и извјештаје и програме инспекције за храну и ветеринарске, тржишне, урбанистичко-грађевинске, водне инспекције и комуналне полиције.

Усвојена је одлука о критеријумима и поступку за додјелу статуса удружења од јавног интереса за општину Фоча, као и за престанак тог статуса.

Посебном одлуком, Скупштина је одобрила 40.000 КМ за економску подршку рањивим групама на тржишту рада, а у оквиру заједничког пројекта са Каритасом Швајцарске.

У пројекту подршке рањивим групама да покрену или прошире пословну активност општина учествује са 45 одсто, Каритас са 35 одсто, а корисници са 20 одсто средстава.

На сједници су усвојене и двије измјене регулационог плана Хум-Шћепан Поље, осма и девета измјена, којима се инвеститорима омогућује да изграде нове и прошире постојеће капацитете рафтинг кампова.

Како је наведено, ове инвестиције одсликавају развој рафтинг туризма и све већу потребу за новим смјештајним капацитетима.

Извор: Радио Фоча