ДруштвоНајновијеФоча

СО Фоча: Усвојена Одлука о додјели oпштинских награда и признања

Одборници СО Фоча једногласно су усвојили Одлуку о додјелу награда и признања општине Фоча за 2022. годину.

Ове године додјелиће се 11 захвалница Општине и исто толико новчаних награда, а изостаће додјела награде за почасног грађанина Општине и Повеља Општине Фоча.

Захвалнице Општине Фоча за посебан допринос у здравственој заштити и пружању здравствених услуга у условима епидемија корона вируса биће додјељене Универзитетској болници, Дому здравља и Институту за јавно здравство Републике Српске – Регионалном центру Фоча. Захвалница ће се додјелити и Ангио тиму Универзитетске болнице у Фочи за допринос у савременом лијечењу болести срца, афирмацији и позитивној промоцији болнице и Општине Фоча, те декану Медицинског факултета у Фочи Дејану Бокоњићу за посебан допринос у увођењу нових студијских програма и афирмацији овог факултета.

За дугогодишњи рад и допринос у области медицине и здравствене заштите захвалницом Општине биће награђени  љекари Крсто Чанчар и Коста Супић.

Постхумно ће се додјелити двије захвланице, и то љекару Небојши Чанчару за допринос у пружању здравствених услуга, исказану солидарност и дугогодишњи рад у лијечењу пацијената, те Зорану Смрекићу, запосебан допринос у пружању здравствених услуга, солидарност и дугогодишњи рад у спорстким колективима. Захвалницом ће бити награђени и Драган Ђорђевић, за посебан допринос и учешће у реализацији пројеката електрификације и реконструкције електричне мреже на подручју општине Фоча, Милица Шкипина за остварене изузетне резултате у области образовања током студија, те Радивоје Радовић, Фочак који је направио аутомобил „Данстер“.  

Новчане награде биће додјељење најбољим студентима у прошлој академској години – Исидори Арсеновић, најбољем студенту из Фоче, Бојани Чојић најбољем студенту Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Николи Косјерини најбољем студенту Медицинског факултета у Фочи и Дарку Крсману, најбољем студенту Православног богословског факултета у Фочи. Међу награђенима су и најбољи ученици у прошлој школској години, и то Димитрије Доброта, најбољи ученик Средњошколског центра, Горан Брборић најбољи ученик Српске православне богословије „Свети Петар Дабробосански“, Нина Филиповић најбољи ученик ОШ „Свети Сава“ и Јелена Мандић, најбољи ученик ОШ „Веселин Маслеша“. Новчано ће се наградити и Удружење грађана Миљевина за учешће и допринос у хуманитарним акцијама и реализацију пројеката од важности за локалну заједницу, Михаило Миликић за посебан допринос и стваралаштво у изради уџбеника као наставног средства у области образовања, те Ратко Радовић, за значајан допринос у хуманитарном и волонтерском раду и спасавању људи и имовине.

Награде и признања уручиће се добитницима на свечаној сједници Скупштине Општине Фоча, која ће се одржати поводом 9.маја, Дана Општине Фоча.

Извор: Радио Фоча