НајновијеФоча

Случај нестанка бебе у Фочи: Власница приватне клинике пала на полиграфу

Стижу нове информације у вези са нестанком новорођенчета у Фочи.

Наиме, како сазнаје АТВ, власница једне приватне клинике из Федерације БиХ “пала” је на полиграфском испитивању када су је истражиоци питали о породу жене из Фоче, чија је беба мистериозно нестала прије пет мјесеци.

Како се наводи, захваљујући том полиграфском испитивању, те другим информацијама до којих се дошло током истраге, постоје индиције да је жена из Фоче порођена управо у тој клиници.

“Током трудноће Фочанка ни један преглед није обавила у Универзитетској болници у Фочи, већ је трудноћу водила по приватним клиникама. Сумња се да су пород обавили стручни људи у приватној клиници, а не у стану како је то породиља тврдила у својим изјавама. Управо је та клиника у фокусу даље истраге и наложена су бројна вјештачења како би се то и потврдило”, открива АТВ, позивајући се на извор близак истрази.

Овај медиј јуче је први пренио вијест да је новорођенче из Фоче мистериозно нестало након порођаја, а да полиција и тужилаштво мјесецима покушавају да утврде да ли је беба мртва или је евентуално постала жртва трговине дјецом.

Истрага о случају покренута је у фебруару ове године, за када се претпоставља да се жена и породила, а даље се тврди да је у питању било мушко новорођенче, те да је жена трудноћу наводно крила од породице јер, како се сумња, отац бебе није њен супруг.

Позивајући се на изворе, АТВ је написао и да је случај пријављен полицији када је породица жене посумњала да се породила, а да се не зна шта је са бебом.

Током испитивања, жена из Фоче је, тврде, истражиоцима испричала да се породила сама, без љекарске помоћи, а њена изјава је у најмању руку била шокантна.

“Испричала је да је беба касније помодрила и престала да дише. Тврдила је да је покушавала да је врати у живот, али није успјела и беба је преминула. Тијело је, како је изјавила, бацила у ријеку Дрину…”, пренијела је ова бањалучка телевизија.

Даље су истакли да тијело бебе није пронађено, те да нису откривени ни докази који потврђују горенаведени епилог. Тврде да је мајка више пута испитивана и да су се у исказима појављивале недосљедности, попут датума порода, локације гдје је наводно бачено тијело, због чега се сумња и на трговину дјететом.

“Током провјеравања свих информација, дошло се до сазнања да је жена, током трудноће, одлазила на прегледе у приватну клинику”, рекао је извор из истраге, што је потврда нових информација које су се појавиле.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, казали су за “Независне новине” да полиција има отворен предмет у вези са једном женском особом, за коју је утврђено да се породила, али да дјетета нема.

Пратећи детаље случаја, “Независне новине” добиле су незваничну информацију из неколико извора да је мајка нестале бебе, запослена је у Унивезитетској болници Фоча.

Ненад Лаловић, директор Универзитетске болнице у Фочи, рекао је да ништа не може коментарисати док не добију званичну информацију из МУП-а и Тужилаштва.

“Чекам изјаву тужилаштва и онда можемо коментарисати све. Особа на коју се сумња јесте запослена у болници Фоча, али се то сумња, тако се може сумњати и да сам ја на Марсу, али нисам, ево ме сједим овдје. “, поручио је јуче Лаловић.

Иако смо о овом случају два пута затражили коментар од Окружног јавног тужилаштва у Требињу, још увијек нисмо добили одговор.

Извор: АТВ