ДруштвоНајновијеФоча

Саопштење Одбора повјерилаца Стечајна маса РМУ Миљевина поводом изградње старачког дома

Након што је изнесен план градње Дома за старија лица на јучерашњој сједници локалног парламента, услиједила је расправа о локацији градње самог објекта. Поводом те расправе и одређених информација које су изнесене огласио се и Одбор повјерилаца РМУ „Миљевина”, упутивши саопштење за јавност које преносимо у цјелини:

На сједници СО Фоча одржаној дана 28.04.2022. године Начелник општине је под тачком дневног реда гдје се расправљало о изградњи Старачког дома, а који је првобитно планиран да се гради у Миљевини, изнио низ нетачних информација. У свом завршном обраћању истакао је да он није желио да га нико уцјењује као да је цијена те зграде нереално висока као и да се води судски спор. Због јавности желим да демантујем наводе и да питам од кога је трпио уцјене и ко му је нудио поменуте објекте у Миљевини и која је то нереална цијена. Оно што је истина за поменуте објекте је следећа:

  1. Рјешењем Окружног привредног суда у Требињу у РМУ „Миљевина“ АД у стечају, закључењем стечаја остала је имовина која није уновчена, а ту је градско грађевинско земљиште у КО Миљевина те зграде Самачка бр. 1 и 2 као и пословни простор тзв. Сала органа управљања. Ово је дефинисано као Стечајна маса и о њеном даљем статусу бригу ће водити Одбор повјерилаца.
  2. Комисија за излагање на јавни увид података о непокретности и утврђивање права на непокретноси ПЈ Фоча је једнострано без саслушања странака донијела Рјешење којим је имовину стечајна маса РМУ „Миљевина“ пренијела право власништва на Републику Српску. На поменутуо рјешење поднешене су жалбе и у процесу је рјешавања у Бања Луци. Оваквим рјешењем оштећени су сви повјериоци Стечајне масе РМУ „Миљевина“.
  3. Што се тиче неких уцјењивања и нереално високе цијене одговорно тврдим да нова општинска администрација није водила никакве разговоре на ову тему нити са Стечајним управником нити Одбором повјерилаца.

Што се тиче цијене поменутих објеката одговорно тврдим да би била мања најмање 30 пута од објекта који ће се градити у Фочи. Напомињем да се у тим објектима налази 20 станова (једнособни и двособни).

Предсједник Одбора повјерилаца
Драган Говедарица