ДруштвоНајновијеФоча

ПУ Фоча: У мају смањен број саобраћајних несрећа, благи пораст стопе криминалитета

На подручју шест општина у надлежности Полицијске управе Фоча током маја дошло је до смањења броја саобраћајних несрећа, док је у односу на исти мјесец прошле године стопа криминалитета у благом порасту. Више је и случајева нарушавања јавног реда и мира, речено је на конференцији за новинаре фочанске Полицијске управе.

Полиција у мају биљежи 22 саобраћајне несреће, за шест мање него у истом периоду лани. Није било смртних случајева, три лица су тешко повријеђена, четири лакше, док је у осталим несрећама регистрована само материјална штета.

-Од укупног броја само двије саобраћајне несреће су изазвали возачи под утицајем алкохола, у односу на прошлогодишњих шест у мају. Овај статистички показатељ охрабрује и апелујемо на учеснике у саобраћају да се одговорно понашају, нарочито да возилима не управљају под дејством алкохола и дрога-рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Када је ријеч о јавном реду и миру, Крунић је навео да је забиљежено 10 случајева нарушавања и 12 прекршаја из ове области.

-То је пораст за око 33 одсто у односу на мај прошле године, када је евидентирано седам нарушавања и девет прекршаја јавног реда и мира. Најчешће су евидентиране туче и физички напади, којих је било пет-рекао је Крунић.

Припадници ПУ Фоча прошлог мјесеца евидентирали су 17 кривичних дјела, четири више него у мају прошле године.

-Општег криминалитета су њих 14, два из области привредног криминалитета и једно из области безбједности саобраћаја. Највећи број кривичних дјела су имовински деликти-рекао је замјеник начелника ПУ Фоча Раденко Васиљевић.

Из Полицијске управе Фоча позвали су грађане да користе СМС сервис Министарства унутрашњих послова Републике Српске с циљем избјегавања гужви на локацијама за издавање личних докумената.

Апеловали су и на возаче да на магистралном путу Добро Поље – Миљевина возе опрезније, поштујући привремено постављену саобраћајну сигнализацију на мјестима гдје ће због истражних радова долазити до измјене режима саобраћаја.

На конференцији за новинаре стање безбједности оцијењено је као задовољавајуће.

Извор: РФ