НајновијеСпортФоча

Почиње нова сезона Радничке лиге- Приватни сектор брани титулу

У Градској дворани у Фочи у суботу, 22. октобра почиње нова сезона Радничке лиге у малом фудбалу, која је ове године окупила 13 радних колектива.

Трговци, економисти, медицинари, правници, полицајци, свештеници, учитељи и вјероучитељи, угоститељи, рафтери, шумари, општинари и радници разних других занимања, дружиће се наредних неколико мјесеци на паркету Градске дворане.

Под покровитељством општине, организатор је Скупштина Радничке лиге, а титулу освојену прeтходне сезоне брани Приватни сектор, за који наступају радници из угоститељства, трговине, дрвопрераде.

Екипе су подијељене у двије групе. 

У групи А су Полицијска управа, Црквена општина, Универзитетска болница, Приватни сектор, Општина, Рафтинг кампови, Основне школе. 

Групу Б чине Телеком, Пошта, Шумско газдинство „Маглић“, Национални парк „Сутјеска“, Казнено-поправни завод и Електропривреда.  Након групне фазе такмичења, по четири провопласиране екипе избориће пласман у четвртфинале.

Организатори истичу да је циљ овог такмичења  дружење, популаризација спорта и физичких активности и развијање спортског духа међу запосленима, како у јавним установама, тако и у приватним предузећима.

Радничка лига добила је прве „интернационалце“.  Баш као што су осамдесетих година прошлог вијека кинески фудбалери Ђију и Лију, који су играли за Партизан, били први странци у југословенском фудбалу, тако ће и у Радничкој лиги, за екипу Електропривреде, заиграти двојица Кинеза, ангажованих на изградњи хидроелектрана на Бистрици.

Према пропозицијама такмичења, право учешћа у Радничкој лиги имају радници из Фоче, а Скупштина Радничке лиге донијела је посебну одлуку којом је омогућила учешће радницима из Кине.  Тиме ће, како је истакнуто, ово такмичење добити димензију више, а Фоча показати своју отвореност и гостољубивост.

Извор: РФ