НајновијеРепублика Српска

Почео други уписни рок на Универзитету у Источном Сарајеву

Универзитет у Источном Сарајеву данас је објавио конкурс за упис студената у другом уписном року, а пријаве се могу доставити од 28. августа до 1. септембра.

Кандидати се могу пријавити и електронским путем, осим на Медицински факултет Фоча, од 28. августа до 2. септембра на мејл https://estudent.ues.rs.ba/.

Пријемни испит биће одржан 4. септембра у 9.00 часова, саопштено је из Универзитета.

На Музичкој академији и Академији ликовних умјетности пријемни испит биће одржан 4. септембра и 5. септембра са почетком у 9.00 часова.

Упис примљених кандидата на свим факултетим/академијама Универзитета у Источном Сарајеву је од 11. до 15. септембра.

Кандидати за студијске програме на енглеском језику на Медицинском факултету и Стоматологија на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву могу се пријавити од 12. јула до 1. септембра на мејл адресу studiesinenglishmf@gmail.com.

Полагање пријемних испита за студенте који се уписују на студијске програме Медицина на енглеском језику и Стоматологија на енглеском језику је 4. септембра /онлајн/, док је упис примљених кандидата од 7. до 11. септембра.

Све информације о броју слободних мјеста за упис биће доступне у тексту конкурса који ће бити објављен на интернет страници Универзитета и у дневним новинама.

Пријаве за упис на други и трећи циклус студија на Универзитету у Источном Сарајеву могуће су од 19. јуна до 20. октобра.

На Универзитету у Источном Сарајеву полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 23. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 25. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 26. октобра и завршава се 30. октобра.

На Електротехничком факултету и Машинском факултету кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит.

Кандидати ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм.