НајновијеСпортФоча

Под тренерском палицом фочанке, одбојкашице Херцег Новог до Прве лиге Црне Горе

Одбојкашице „Херцег Новог“ под вођством фочанке Сање Јововић нови су чланови Прве лиге Црне Горе. Оне су у Спортском центру у Игалу, у другој финалној утакмици Првенства Друге лиге, побиједиле Горштак из Колашина 3:0 (25:10, 25:8, 25:12).

Као и током цијеле сезоне, дјевојке Сање Јововић су и у овом сусрету играле веома добро и у реваншу финала плеј офа Друге Лиге против екипе “Горштака” из Колашина постигле другу побједу без изгубљеног сета. Тачније била је то игра за онолико времена колико је расположеном и моћном домаћину требало да постигну још један максималан резултат.

Сребрне медаље је додијелио Предраг Ђоновић, члан Скупштине ОСЦГ и помоћни тренер женске сениорске одбојкашке репрезентације, а златне делегат утакмице и врховни судија у ОСЦГ Саша Ивановић. Пехар капитену “Херцег Новог” уручио је секретар ОСЦГ Иван Бошковић.

– Мислим да је утакмица била на високом нивоу и да смо на крају заслужено побједиле и повратиле прволигашки статус. На почетку сезоне ствари смо поставили на своје мјесто. Знатно смо појачали екипу и током цијеле сезоне показали квалитет и побједнички карактер, а сада са својим навијачима залужено славимо тријумф и повратак у Прву лигу. Хвала свима, посебно спозорима, који су нам омогућили да формирамо моћну екипу која ће имати шта да каже и у прволигашком друштву, нагласила је после утакмице тренер “Херцег Новог” Сања Јововић.

Извор: РТХН