НајновијеСпортФоча

ОШК „9. Јануар“ – трећи пут омладински шампиони Српске

Фочански шахисти поново су се окитили медаљама, а овај пут успјех су остварили у Првој лиги РС за сениоре, жене и омладинце, које је одржано у Дворовима код Бијељине.

 Омладинци ОШК „9.јануар“ из Фоче, трећи пут су постали шампиони Српске. Другу екипу фочанских шахиста чинили су кадети који су заузели 6.мјесто и којима је ово било одлично искуство за предстојеће турнире.

Појединачно, најуспјешнији су били Бојан Максимовић из ОШК „Скакач“ из Бања Луке, Миљана Голубовић из фочанског шаховског клуба и Павле Брчкало из ОШК „Гамбит“ из Пала. Ана Шакотић из ОШК „9.јануар“ и Слободан Пишталовић из ШК „Светозар Глигорић“ из Бијељине били су најбољи на четвртој табли.

Поред Миљане и Ане, шампионску екипу из Фоче су чинили Вељко Малиш, Никола Мрковић и Марко Ивановић.

У конкуренцији жена учествовале су три екипе, а прво мјесто припало је екипи ШК “Светозар Глигорић” из Бијељине испред ОШК “9. јануар” из Фоче и друге екипе ШК “Рудар” из Приједора.

Појединачно, најуспјешније су биле: Софија Мимић ОШК “9. јануар”, Јасна Шакотић, ШК “Светозар Глигорић” и Анастасија Станкић, ШК “Светозар Глигорић”. Све су оствариле максималан учинак – по двије побједе у исто толико партија.

Чланови ОШК “9. јануар” настављају своје активности. Директно из Дворова, Софија Мимић отпутовала је у Сплит на Међународно финале “Плазма СИМ игара”, а у септембру је, као и Миљану Голиубовић, очекује до сада најзначајнији испит у досадашњој каријери – Првенство свијета за младе у Мамаји у Румунији.

Првенство је отворио предсједник Шаховског савеза РС, Александар Ковач, који је изразио задовољство резултатима младих шахиста Српске на Кадетском првенству БиХ и пожелио им успјех на Свјетском првенству које ће се сљедеће године одржати у Требињу.

Извор: РФ