ДруштвоНајновијеФоча

Општина новим пословима наградила фирме „ЗР Перишић” и „Енергоматика” са којима се повезује начелник Вукадиновић Милан

Након што се у јавности од стране опозиције актеулни начелник Милан Вукадиновић повезивао са фирмама „ЗР Перишић” и фирмом „Енергоматика”, Општина Фоча је два нова посла додијелила управо овим фирмама.

По јавно доступним подацима о јавним набавкама, фирма „ЗР Перишић” је у претходном периоду од Општине Фоча добила око један милион КМ послова, док прије тога није имала послова са Општином или другим јавним установама. Фирма „Енергоматика” је од општине добила нешто мању вриједност послова око 300.000КМ.

Најновији посао фирме „ЗР Перишић” су „припремни радови за израду мурала” који локална власт планира урадити на другој страни моста у близини зграде Општине. Вриједност њима додијељеног посла је 24.614КМ за радове на већ постојећој подзиди.

„Енергоматика” је овај пут задужена за „Изградњу јавне расвјете на територији Општине Фоча”. Вриједност тог уговора је 89.914КМ.

Поставља се питање, како је могуће да стално исте фирме добијају послове од Општине Фоча. Због чега радове на припреми за мурал није могло изводити локално предузеће „Извор”.

Већ раније се писало о повезаности наведених фирми са актеулним начелником Вукадиновићем због чега се начелник као одговорно лице нашао пред судом. Симптоматично је да су ове фирме почеле да добијају велики број послова од почетка овог мандата до данас.