ДруштвоНајновијеФоча

НП „Сутјеска“ добио новог директора

На чело Националног парка „Сутјеска“ засјео је нови вршилац дужности директора Зоран Чанчар који је на тој позицији замијенио Вељка Благојевића.

Чанчар на позицији директора овог парка био и прије десетак година, док је сада именован за вршиоца дужности директора „Сутјеске“.

О плановима за опоравак НП „Сутјеска“ није хтио детаљно причати истичући да се на томе мора детаљно порадити.

„Прво је неопходно све изанализирати да бисмо могли планирати који ће нам бити даљи потези“, рекао је Чанчар у краткој изјави за Капитал.

Ништа без помоћи Владе
Предсједник Синдикалне организације НП „Сутјеска“ Драгомир Дракул казао је за Капитал да радници подржавају што је нови вршилац дужности директора из реда радника.

„Фирма ће тако уштедјети средства у односу на то да је директор ново лице или особа из друге општине као што је задњих година био случај јер би фирму коштало само за плату додатних око 20.000 КМ годишње плус ноћење у нашем објекту и остали трошкови који су установу коштали само по том основу што је вршилац дужности из друге општине“, рекао је Дракул.

Упозорио је да без помоћи Владе НП „Сутјеска“ не очекује значајнији напредак без обзира на то ко је директор.

„Имамо зарађене четири плате, немамо уплаћено здравствено осигурање, не можемо се лијечити посљедњих годину дана, а недостаје нам и основних средстава за рад“, подсјетио је Дракул на тешку ситуацију у овом предузећу.

Важно је напоменути да је „Сутјеска“ у тешкој финансијској дубиози.

Радницима касне плате и нису им уплаћени доприноси, а како би покушали да ријеше дио нагомиланих проблема подигли су кредит за који је гарантовала Влада РС.

Извор: Капитал