ДруштвоНајновијеФоча

Ново урушавање тла на магистралном путу у Филиповићима

На дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на локацији постојећег клизишта, дошло је до новог урушавања тла и пуцања потпорног зида, при чему се саобраћај одвија уз велики ризик једном саобраћајном траком.

Током протекле ноћи половина коловоза у дужини од око 50 метара потпуно се отиснула и склизнула према ријеци Дрини. Угрожена је и друга саобраћајна трака, што пријети потпуном прекиду саобраћаја, речено је Радио Фочи у фочанској Полицијској управи.

Наводе да је клизиште обиљежено саобраћајном сигнализацијиом и да је на терену присутна патрола саобраћајне полиције која упозорава возаче и успорава одвијање саобраћаја.

У Полицијској управи Фоча кажу да су о клизишту, које већ неколико мјесеци угрожава одвијање саобраћаја, обавијестили надлежне у предузећу „Путеви Српске“, те да очекују хитну реакцију како би се избјегле жртве и потпуни прекид саобраћаја.

Упозорили су и на више сличних клизишта која пријете да обуставе саобраћај на дионицама магистралних путева према Сарајеву и Шћепан Пољу.

Извор: Радио Фоча