НајновијеСпортФоча

Новогодишњи пехар Црногорцима

Побједник Новогодишњег турнира у малом фудбалу је „Општина Плужине“. У финалу су савладали екипу „Кинг сквера“ резултатом 3:2. Публика је у пуној Градској дворани могла видјети веома борбену утакмицу, мноштво мајсторских потеза играча обје екипе, али су на крају ипак славили фудбалери из Црне Горе.

„Општина Плужине“ неколико година учествује на турниру, а најбољи стријелац, са шест постигнутих голова је њихов играч Горан Давидовић.

„Веома добар турнир, сваке године квалитетнији јер учествује доста професионалних играча из БиХ, Црне Горе и Србије. Веома је тешко овдје постизати голове јер су чувари мреже били на високом нивоу. Честитке организаторима и нашим противницима у финалу“, рекао је Давидовић.

За најбољег играча проглашен је Амар Шишић из Зенице, који је наступио за „Кинг сквер“, репрезентативац Босне и Херцеговине у футсалу. Каже да је за њега турнир изванредно искуство и да је видио доста квалитетних фудбалера у свим екипама. Голман турнира је Слободан Милановић, чувар мреже екипе „Ике Брод“, која је заузела треће мјесто.

Капитен „Плужина“ Горан Делић не крије задовољство побједом у финалу. „Сјајан турнир пред сјајном публиком, за овакав амбијент само могу да похвалим организаторе, противничку и, наравно, моју екипу“, рекао је репрезентативац Црне Горе.

Организатори су били Спортски савез и Општина Фоча. Изразили су задовољство приказаним квалитетом игре, фер-плејом и посјетом. Душко Рашевић, предсједник Спортског савеза каже да је турнир врло озбиљан, а квалитет екипа је привукао публику. „Сваког дана је било преко 300 гледалаца који су могли уживати у игри. Посебна је драж што наступају професионални играчи и репрезентативци из наше и сусједних земаља што турнир подиже на већи ниво“, истакао је Рашевић.

„Фоча је још једном показала да је добар град домаћин“, рекао је начелник Општине, Милан Вукадиновић. „Ми смо град спорта и омладине. Честитам свим учесницима и награђенима. Мислим да ћемо у наредним годинама имати још квалитетнији турнир, све је више екипа из окружења, и свакако је догађај који завређује пажњу“, рекао је Вукадиновић.

Одржан је и турнир за дјецу на коме је наступило око 300 малишана, што даје посебну важност турниру јер упућује најмлађе ка правим вриједностима, развија такмичарски дух и здрав начин живота.  

Привредницима, организацијама и појединцима који су помогли организацију турнира уручене су захвалнице. Медијски спонзор била је Радио Фоча.

Турнир је имао и хуманитарни карактер. Прикупљено је 2.397 КМ помоћи за Сњежану Милутиновић из Фоче, чија је породица социјално угрожена.

Новогодишњи турнир у малом фудбалу је одржан у оквиру манифестације „Зима у Фочи.

Извор: Радио Фоча