НајновијеСпортФоча

Никола Мојовић и ФК „Сутјеска” најбољи у 2021. години

Фудбалер Никола Мојовић најбољи је спортиста општине Фоча, а његов клуб „Сутјеска“ и шеф стручног штаба тог клуба Миљан Радановић најбољи су спортски колектив и тренер у 2021. години.

Награде најбољим спортистима, које је изабрала општинска комисија, уручене су синоћ у Градској дворани на традиционалној свечаности Спортског савеза Фоче.

Мојовић је у избору фудбалских тренера и капитена прволигашких клубова у прошлој сезони проглашен за најбољег играча Прве лиге Српске, а уједно је био и најбољи стријелац првенства и једини је фудбалер у историји овог такмичења који је објединио та два признања.

У Сутјеску се вратио када је клуб био у веома тешкој ситуацији и када је мало ко вјеровао да ће успјети да избори опстанак у Првој лиги, а уз његову помоћ фочански плаво-бијели не само да су остали прволигаш, већ у овој сезони играју као препорођени и у врху су табеле.

Фочански фудбалери у сваком мечу иду на гол више, једна су од најефикаснијих екипа, што је публика знала да препозна, па се коначно вратила на трибине Градског стадиона, које су из меча у меч све пуније.

„Тренутно смо четврти на табели, полуфиналисти смо Купа Српске и једна смо од најгледанијих екипа у елити Српске. У Купу не кријемо амбиције и желимо да идемо што даље је могуће, а у првенству ако нам се укаже прилика сигурно ћемо је искористити, водеће екипе нису далеко, ништа није недостижно, поштено ћемо се борити“, рекао Мојовић.

„Сутјеска“ дефинитивно има игру лијепу за око, а један од главних „криваца“ за то је тренер Миљан Радановић.

„Највећи успјех је враћање публике на стадион, здушно нас је подржала. Упсјели смо да је вратимо тако што смо дисали као један. Град је препознао, навијачи, играчи, стрручни штаб, ЗпУправа, сви су препознали шта нам значи Прва лига, грчевито смо се борили за опсатанак, а ове сезоне причамо неку другу причу, нижемо много боље резултате“, рекао је Радановић.

Предсједник ФК „Сутјеска“ Раде Васиљевић истакао је да у протеклој јесењој полусезони нису имали ниједан пораз у Фочи и да су једини клуб у БиХ који је све домаће утакмице одиграо у вечерњем термину.

„То је био додатни напор Управе и руководства општине да бисмо привукли што већи број публике и у томе смо успјели. Играчи су дали максимум, ушли су и у полуфиналеКупа СРпске и на прољеће сигурно можемообећати макар једну квалитетну утакмицу са премијерлигашким противником. У наставку Првенства вјерујем да ћемо бити једнако успјешни, сачували смо комплетан играчки састав, играчи вриједно раде“, рекао је Васиљевић.

Признање је уручено и најбољем спортисти за тешкоћама у развоју, каратисти „Љубишње“ Горану Ковачевићу, а ове године додијељено је седам награда за најперспективније спортисте.

То су Стефан Пејовић /Карате клуб „Љубишња“/, Андреа Радовић /Удружење каратиста „Нипон“/, Николај Марковић /Кик бокс клуб „Игма“/, Лана Милетић /Тенсики клуб „Фоча“/, Јована Зечевић /Стонотениски клуб „Перућица“/, Марија Фундуп /Одбојкашки клуб „Маглић“/ и Софија Мимић /Омладински шаховски клуб „9. јануар“/.

„Волим да тренирам карате, да освајамо медаље и пехаре. Хвала Клубу и тренеру Љубу Тодовићу, увијек је уз мене“, рекао је Ковачевић.

Награђени су и најбољи појединци 16 спортских колектива, чланова општинског Спортског савеза, а занимљиво је да су се међу најбољима нашла двојица браће Мезбур- Махир као најбољи риболовац и Амел као најбољи тенисер.

Начелник општине Милан Вукадиновић, који је уручио награде најбољима, истакао је да је Фоча била и остала расадник спортских талената.

Он је навео да општина улаже знатна средства за спорт и да их је у прошлој години повећала за 50 хиљада на 430.000 марака.

“Наставићемо то да радимо јер заиста сматрам да сви ови млади људи заслужују пажњу, они су најбољи амбасадори наше општине и Републике Српске“, рекао је Вукадиновић.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић истакао је да су спортисти успјели да се прилагоде условима које је диктирала епидемија вируса корона и да постигну значајне резултате.

„Срећан сам због успјеха фудбалера, направила се добра екипа, добар спој играча који су поникли у „Сутјесци“, уз добар рад тренера и свих у клубу резултат није изостао“, навео је Рашевић.

Као дио манифестације „Зима у Фочи, свечаност је, због повећаног броја заражених вирусом корона, одржана без присуства публике.

Најбољи по клубовима за 2021. годину:

Софија Мимић и Васика Ивановић /ОШК „9.јануар“/, Магдалена Тупеша и Никола Дракул /АК „Сутјеска“/, Махир Мезбур /СРД „Младица“/, Ајла Шаховић и Давор Чабрајић /Крав мага „Фоча“/, Николај Марковић /КБК „Игма“/,  Адријана Врачар и Олег Костић /ПК „Волф“/, Валентина Обреновић и Младен Милановић /СД „Урсус спелеус“/, Светлана Вишњић и Бобан Андрић /ПСД „Вучја стопа“/, Тамара Симић Шимовић и Владимир Јојић /ПД „Зеленгора“/, Милица Рашевић и Стефан Пејовић /КК „Љубишња“/, Андреа Радовић и Михајло Костовић /УК „Нипон“/, Лана Милетић и Амел Мезбур /ТК „Фоча“/, Јована Зечевић и Алекса Арсенић /СТК „Перућица“/, Лара Радовић и Влатко Чанчар /ОК „Маглић“/, Никола Мојовић /ФК „Сутјеска“/ и Стефан Васиљевић /КК „Сутјеска“/.

Извор: Радио Фоча