ДруштвоНајновијеФоча

Нерадни дани 1, 2. и 9. мај

Поводом републичких празника, Међународног празника рада и Дана побједе над фашизмом, нерадни дани у Српској биће 1. и 2. мај, односно недјеља и понедјељак, те 9. мај, понедјељак.

Из Министарства управе и локалне управе Српске саопштено је да су ови дани нерадни у складу са Законом о празницима Републике Српске.

– У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности-наводи се у саопштењу.

Занатско-предузетнички, услужни и трговински објекти на подручју општине Фоча у дане републичких празника 1. и 9. маја неће радити, док ће 2. маја радити скраћено од 7.00 до 12.00 часова.

У дане празника, 1. и 9. маја, у временском периоду од 7.00 до 11.00 часова, дозвољена је производња хљеба и продаја у објектима за производњу и продају пекарских производа. У истом временском периоду радиће цвјећаре и продавнице погребне опреме, раније је саопштено из локалне управе.

Угоститељски објекти празничним данима радиће у редовном радном времену, док ће бензинске пумпе моћи да продају само гориво.

Према распореду радног времена апотека, које ће за празнике  радити у временском периоду од 8.00 до 14.00 часова, на Међународни празник рада дежурна апотека биће „Моја апотека“, 2. маја ће радити Апотека „Фоча“, а 9. маја „Црвена апотека“-

Према истом распореду апотеке ће радити путем приправности од 14.00 до 8.00 часова наредног дана.