БиХНајновије

Нек вам кишобран буде при руци: Стижу нам киша и снијег

Претежно облачно вријеме са кишом и снијегом у вишим подручјима обиљежиће наредну седмицу у БиХ.

У понедјељак, 15. марта биће претежно облачно вријеме. Послије подне дјелимично разведравање у Крајини и Херцеговини. У јутарњим часовима и дио пријеподнева на крајњем сјеверу БиХ киша, а у остатку Босне снијег. У преосталом дијелу дана падавине у централним, источним и сјевероисточним подручјима Босне. Падаће слаб снијег, који ће у низинама прећи у кишу. Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни. На западу и југозападу Босне очекују се јаки удари вјетра. Јутарња температура од -2 до 4, на југу до 7, а дневна од 2 до 8, у Херцеговини и сјеверним подручјима Босне до 12 °С.

Претежно облачно вријеме задржаће се у Босни и у уторак, 16. марта, док ће у Херцеговини бити умјерено до претежно облачно. У већем дијелу Босне се очекују слаба киша, а на планинама и вишим подручјима снијег или сусњежица. Јутарња температура од -4 до 2, на југу до 5, а дневна од 2 до 8, у Херцеговини и сјеверним подручјима Босне до 12 °С.

У сриједу, 17. марта биће умјерено до претежно облачно вријеме. На југу Херцеговине сунчано. У већем дијелу Босне се очекују слаба и повремена киша или сусњежица. Јутарња температура од -5 до 1, на југу од 0 до 4, а дневна од 2 до 8, на југу до 12 °С.

Претежно облачно вријеме биће и у четвртак, 18. марта. У вечерњим сатима очекује се киша, а у вишим подручјима и на планинама сусњежица и снијег. Јутарња температура од -7 до -1, на југу од 0 до 4, а дневна од 2 до 8, на југу до 12 °С.

Извор: Федерални хидрометеоролошки завод БиХ