НајновијеСпортФоча

Невесињци и Никшићани борe се вечерас за новогодишњи пехар

У финалу Новогодишњег турнира у малом фудбалу у Фочи вечерас ће играти никшићки Кастел и МДМ вин из Невесиња.

Двије екипе које су, у конкуренцији 21 тима из девет градова Црне Горе и БиХ, од почетка турнира играле нејљепши фудбал и највише показале заслужено ће се борити за новогодишњи пехар.

Невесињци су у првом полуфиналу, пред пуним трибинама Градске дворане, минималним резултатом 1:0 савладали “Е-спорт” из Источног Сарајева, а једини гол постигао је искусни Далибор Пудар у посљедњој минути првог полувремена.

У наставку, екипа из Невесиња одиграла је дисциплиновано у одбрани и успјела је да сачува минималну предност за велику радост и пласман у финале.

Други полуфинални сусрет између Кастела из Никшића и домаће екипе Ике Брод донио је доста више голова. Ике Брод је одлично почео и већ у прва два минута имао је два пута предност , 1:0 и 2:1, али је како је утакмица одмицала квалитет, који је апсолутно на страни Никшићана, дошао до изражаја.

До краја првог полувремена Кастел је преокренуо на 5:2, а у другом дијелу игре рутински је утакмицу привео крају, са по једним голом на обје стране, за коначних 6:3.

Било је то још једно вече квалитетног фудбала на радост бројне публике, а нема сумње да ће тако бити и вечерас. 

Меч за треће мјесто Е-спорт-Ике Брод игра се у 18,30, а велико финале је у 20,30 часова.  Пред меч за треће мјесто и након њега биће одиграна и четири финала млађих узраста. 

Очекује се да ће на затварању турнира бити и фочански интернационалац Владан Даниловић, фудбалер португалског Насионала који би данас требало авионским летом да стигне у БиХ.

Уз Даниловића, Новогодишњи турнир помогао је и Раде Крунић из италијанског Милана, такође, играч који је поникао у фочанској Сутјесци.

Извор: Радио Фоча