ДруштвоНајновијеФоча

Најљепше писмо Дједу Мразу стигло из Брода на Дрини

Ученица подручног одјељења ОШ „Веселин Маслеша“ из Брода на Дрини Милица Митровић написала је најљепше писмо у оквиру акције „Пишем писмо Дједу Мразу“. За маштовитост „Поште Српске“ наградиле су и Вукашина Ристановића, ученика ОШ „Свети Сава“ из Рогатице и Мартину Дракулу ученицу ОШ „Вук Караџић“ из Новог Горажда.

Десетогодишња Милица Митровић, ученица петог разреда, у свом писму затражила је од Дједа Мраза мобилни телефон. Празнична жеља јој се и остварила.

-Писала сам о томе да сам открила неке своје теленте и шта остали вршњаци о мени мисле, јер нисам имала мобилни телефон. Написала сам да су они то сматрали чудним и да га немам због новца. Међутим, није новац у питању, једноставно тада нисам жељела да имам мобилни телефон-рекла је Милица.

Највише писама, баш као и ранијих година, послали су основци из Рогатице 316, од укупно 591, колико је стигло на адресу Радне јединице за поштански саобраћај Фоча која уз ову општину обухвата Вишеград, Рогатицу, Рудо, Чајниче и Ново Горажде.

Обнављање старог обичаја слања писама и честитки, који је некада био незаобилазан у празничним данима, посљедњих 16 година мисија је „Пошта Српске“.

-Сваке године велики је одзив дјеце која још увијек воле да пишу, вјерују у Дједа Мраза, па ове навике покушавамо да одржимо у ери технологија. Важно је да дјеца знају да се празници могу честитати и путем честитке или писама-рекао је референт за маркетинг  Радне јединице “Пошта Српске” Фоча Драгомир Перишић.

Првонаграђена Милица добила је мобилни телефон, друга награда, бежичне слушалице, припала је Вукашину, док је Мартина добила бежични звучник као трећу награду.

Најмаштовитијим малим писцима Дјед Мраз је подијелио и 50 новогодишњих пакетића.

Извор: Радио Фоча