НајновијеСпортФоча

Милутиновић нови фудбалски бисер из Фоче

Немања Милутиновић (15) је нови бисер из познате фочанске фудбалске школе. Овај талентовани млади играч је на правом путу да пође стопама познатих асова: Михајловића, Паприце, Фуртуле, Војводића, Крунића, Даниловића… и још великог броја познатих фудбалских имена који су поникли на стадиону покрај Ћехотине, а потом пронијели славу Сутјеске и Фоче широм европских и свјетских меридијана.

Још у школи фудбала био је често проглашаван најбољим играчем и стријелцем великог број турнира на којим је учествовао са полетарцима Сутјеске.

Милутиновић је у текућој сезони један од најбољих младих играча у пионирској лиги Херцеговине где је и најбољи стријелац ,а добрим партијама је већ обезбједио мјесто и у кадетском саставу Сутјеске који се са доста успјеха надмеће у Квалитетној бх омладинској лиги , иако је скоро двије године млађи од својих саиграча. Његови наступи су били запажени од селектора пионирске селекције Босне и Херцеговине и Републике Српске па је позиван у неколико наврата на репрезентативно окупљање . Уз све то не занемарује ни школске обавезе и верује да ће у будућност његова звијезда засијати најсјајнијим сјајем на свјетском фудбалском небу.

„Са непуних седам година сам почео тренирати у фудбалској школи Сутјеске. Фудбал ми је као и већини мојих вршњака велика љубав. Вриједно тренирам и радим већ девет година и резултати мога рада су на моју срећу постали видљиви. Заиста годе похвале које долазе са свих страна али сам свјестан да само упоран рад доноси резултате, стекао сам већ одређено искуство и не смета ми што наступам за пионирску и кадетску селекцију Сутјеске, напротив то ми чини задовољство да што више времена проводим на терену и у игри. Велике заслуге за мој напредак припадају и мојим тренерима Драгану Цицовићу, Ранку Секулићу и Златку Радовићу који су ме учили првим фудбалским корацима, а потом тренирали у омладинским погонима. Велику подршку ми пружа и породица, мајка Оливера и отац Милорад, а брат Ђорђе је такође фудбалер и наступа за сениоре Сутјеске, а играо је и у бањалучком Борцу и Славији из Источног Сарајева. Углавном имам све услове за неометан напредак, морам истаћи да нам наш клуб Сутјеска омогућује све прије свега да проводимо тренинге и остале активности што нам је додатни стимуланс да постижемо добре резултате а и индивидуално напредујемо”, истакао је талентовани Немања Милутиновић.

Овај даровити нападач и везни играч не занемарује ни школске обавезе .

„Успјевам све да стигнем, школа је на првом мјесту , редовно тренирам, а има времена и за дружење. Сигурно ћу се потрудити и у наставку каријере да остварим све животне жеље уз редовно школовање и да једног дана постанем фудбалер неког од познатих клубова”, закључио је млади Немања Милутиновић коме предвиђају лијепу фудбалску будућност.

Извор: SportDC