ДруштвоНајновијеФоча

Мали Вукан стигао у болницу у Будимпешти, помоћ прикупљана и у Фочи

Деветомјесечни Вукан Стоиљковић који болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа, примљен је у дјечју болницу “Бетешда” у Будимпешти гдје слиједе детаљни прегледи и анализе који ће трајати десетак дана.

Од прије два мјесеца, од када се сазнало да и деветомјесечни Вукан Стоиљковић болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа и да је за његово лијечење потребно 2,5 милиона евра, помогли су многи хумани људи, преноси РТС.

Захваљујући њима, Вукан је кренуо готово у посљедњем тренутку за Будимпешту, како би примио најскупљи лијек на свијету и побиједио спиналну мишићну атрофију.

Свој допринос у прикупљању новца за лијечење малог Вукана дали су и Фочаци.

У хуманитарној акцији, коју су у Фочи 12. маја, организовали студенти Медицинског и Богословског факултета, за један дан прикупљено је око 3. 000 марака.

-Хвала свим људима из Фоче који су несебично пружили подршку и помоћ у прикупљању новца за Вукана.  Пресрећни смо што и даље постоје људи који су спремни да помогну. Прикупљени новац уплаћен је на пејпал рачун фондације Буди хуман. Сви смо обрадовани што је Вукан стигао у Бидимпешту-потврдили су за Радио Фочу организатори акције.

Извор: РФ