НајновијеСпортФоча

Клусер: Фудбал френдс заслужује ширу подршку

Генерални секретар Уефине фондације за дјецу Урс Клусер отворио је вечерас 16. Међународни турнир Фудбал френдс у Фочи поручивши да је ово одличан формат турнира и да заслужује ширу подршку.

Турнир је отворен свечаним дефилеом екипа учесника, након другог полуфиналног меча у којем је домаћа Сутјеска савладала сарајевски Жељезничар са 3:1.

Функционер Уефе истакао је да је уживао у прелијепој игри домаћег и тима из Сарајева.

„Одушевљен сам игром, фантастичан меч, видио сам толико талентованих младих играча, а побиједио је одличан домаћи тим, импресивно“, рекао је Клусер.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић истакао је на отварању да је Фудбал френдс много више од турнира.


„То је фузија пријатељства и спорта. Сигуран сам да међу овим младим фудбалерима имамо будуће звијезде многих европских великана и репрезентативаца својих земаља“, рекао је Вукадиновић.


Предсједник Асоцијације Фудбал френдс Зоран Аврамовић рекао је да је је најважније од свега да су сви млади играчи одушевљени гостопримством у Фочи.

„Разговарао сам данас са тим дјечацима и њихов утисак је да су одушевљени оним што су доживјели у Студентском дому гдје су смјештени и оним што су видјели на улицама Фоче“, рекао је Аврамовић.

Извор: РФ