НајновијеСпортФоча

Икетов турнир у календару ФИБА „3Х3”

Наредног викенда, од 22. до 24. јула на кошаркашком терену поред Ћехотине биће одржан 9. Меморијални турнир ФИБА 3х3 „Илија Ђуровић-Ике“.

Најављен је велики број екипа јер је турнир уврштен у ФИБА календар, што указује на његов значај и квалитет.

Поштоваоци лика и дјела, фочанског наставника физичке културе, Илије Ђуровића Икета и ове године ће организовати турнир у баскету у његову част. Организатори су се потрудили да ово традиционално такмичење подигну на виши ниво, а уврштавање у ФИБА  календар је потврда тога.

Предсједник Организационог одбора турнира, Милан Мандић изражава задовољство досадашњим припремама и вјерује да ће све протећи по плану и замислима организатора. „Већ по пријавама екипа видимо да ће то бити најјачи турнир до сада, минимално ће бити дванаест, а максимално шеснаест екипа због формата такмичења“ каже Мандић.

Побједник турнира ће бити награђен са 1.300 КМ, друго мјесто са 400 КМ, а за треће мјесто се, према пропозицијама ФИБА не игра. Поред домаћих, наступиће екипе из Пала, Требиња и Подгорице.

„Генерални спонзор турнира је Општина Фоча која је уплатила 1.400 марака за професионалну подлогу која је, такође, према пропозицијама ФИБА неопходна, а која спречава повреде при паду и другачија је од неких стандардних површина на којима се игра баскет. Позивамо све љубитеље баскета да дођу и гледају мајсторије баскеташа, а са Општином смо договорили да се турнир у недјељу заврши до почетка концерта Иване Селаков који се одржава на платоу Аква парка „Ушће“, како би сви посјетиоци могли присуствовати и том догађају“, истиче Мандић.

Поред овог, одржаће се турнир у баскету у пионирској конкуренцији, као и шутирање тројки које ће имати хуманитарни карактер.

У сарадњи са Спортским савезом Фоче, за пионире су обезбијеђени пехари и захвалнице.

Организатори су се посебно захвалили привредницима који су помогли турнир, као и некадашњим ученицима Илије Ђуровића Икета који су са разних страна, па чак и из далеке Швајцарске, финансијски подржали такмичење.

Извор: РФ