ДруштвоНајновијеФоча

Еколошком акцијом отворена „Дринска авантура“

Еколошком акцијом током које су млади у миљевинским селима Пођеђе и Оцркавље уклонили отпад почело је пето издање манифестације „Дринска авантура“.

У оквиру акције набављена су два контејнера за отпад која су постављена у селу Пођеђе.

„Сваке године трудимо се да нешто ново уврстимо у програм, тако да смо ове године посебан акценат ставили на екологију. Током акције имали смо велику помоћ чланова Удружења „Миљевина“, на чему смо им захвални”, рекао је Младен Мандић, предсједник Омладинског покрета Фоча, који је организатор манифестације.

„Дринска авантура“ биће настављена у четвртак, 24. јула када ће на округлом столу о теми „Дрина нас спаја“, млади из Фоче, Устиколине и Горажда, размијенити мишљења о заштити животне средине.

За учеснике округлог стола и остале заинтересоване у петак, 25. јуна планиран је рафтинг ријеком Таром.

Централни дио манифестације је у недјељу, 25. јула, када ће бити организован  18 километара дуг спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Аутдор ресорта „Тара спорт“ до Аква парка „Ушће“.

Котизација за учешће у регати је 35 КМ, a заинтересовани могу да се пријаве путем мејла omladinskipokretfoca@gmail.com или броја телефона 066/892-322.

Манифестацију су подржали Општина Фоча, Туристичка организација општине Фоча и УСАИД-ов пројекат ПРО-Будућност који хуманитарна организација Католички сервис помоћи (ЦРС) проводи са Каритасом, Институтом за развој младих КУЛТ, Форумом грађана Тузла, Хелсиншким парламентом Бањалука  и Међурелигијским вијећем у БиХ.

Извор: Радио Фоча