КултураНајновијеФоча

Дјечја комедија „Тртица рајске птице“ пред ученицима основних школа

Глумци Народног позоришта Ужице одиграће у сриједу, 14. септембра, дјечју комедију „Тртица рајске птице“, рађену по тексту Бранка Димитријевића Бахуса, у режији Николе Завишића који уједно потписује и сценографију.

Представа ће бити изведена у два термина, намијењена ученицима нижих разреда основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“.

Публика ће имати прилику да ужива у маштовитој глумачкој игри, веселој музици, необичним костимима и сценографији, али и бурлескној причи о необичном гусарском капетану и авантурама његове дружине у потрази за изгубљеним бродом и рајском птицом.

На Интернационалном фестивалу дјечјег позоришта у Котору ова изванредна представа освојила је три награде (глума, режија, текст), док је, у конкуренцији представа за дјецу, проглашена најбољом на 44. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ у Крушевцу.

У комаду играју: Горан Шмакић (Капетан Црна Брада), Игор Боројевић (Гавран Гавро), Немања Јовановић (Размажени Серж) и Бојана Зечевић (Кони Брогониа).

Костиме је осмислила Снежана Ковачевић, Ивана Васић је урадила цртеже на фолијама, а Марина Веселиновић је сарадник на дизајну представе.

Цијена карте износи 3 КМ.