БиХНајновије

Данас почиње манифестација „Устикољанско љето“

Дани културе, спорта и туризма, под називом „Устикољанско љето“ почиње сутра и трајаће до недјеље, 31. јула. Богат програм са великим бројем концерата народне и забавне музике окупиће велики број посјетилаца из Горњег Подриња.

Организатор је Општина Устиколина, која је након три године паузе обновила фестивал, чиме жели промовисати љепоте Дрине и богат пољопривредни потенцијал.

Начелник ове Општине, Мујо Софраџија каже да се до сада ова манифестација организовала 25 пута.

„Желимо да повратимо сјај манифестације и направимо за народ лијеп угођај и опуштајућу атмосферу. Највећи дио програма предвиђен је за концерте и ове године заиста имамо важна естрадна имена. Сутра је концерт Семира Церића Кокета, у четвртак једна од највећих регионалних звијезда, Неда Украден, ту су још и Абид Сакалаш, Зијад Сиповић, Ферид Авдић, Кемал Маловчић и Дамир Шабић“.

За малу Устиколину ово је велики догађај, па је неопходно издвојити значајна финансијска средства. Битну улогу одиграо је бизнисмен и угоститељ, који је поријеклом из Устиколине, Сејо Брајловић који је помогао манифестацију финансирајући 50 одсто трошкова.

„Позивамо и Фочаке да дођу, да уживамо у музици, да се дружимо и проведемо“, каже Софраџија, вјерујући у успјех фестивала и добру забаву.

Поред музичког програма и концерата који ће свако вече почињати у 21 час, организовани су Дринска регата, такмичење у риболову и турнир у малом фудбалу.

Извор: РФ