ДруштвоНајновијеФоча

“Волф” и Горска служба у спасилачкој мисији у Турској

Чланови Спасилачке службе „Волф“ из Фоче и Источног Сарајева и Горске службе спасавања из Бијељине отпутовали су у Турску у подручје погођено разорним земљотресом.

У Спасилачкој слуби „Волф“ Радио Фочи је речено да су прихватили позив турске Управе за катастрофе и ванредне ситуације АФАД и Амбасаде Турске у БиХ да помогну у спасавању настрадалог становништва.

За Турску је отпутовало 13 спасилаца који су оспособљени за спасавање у урбаним срединама.

На пут дуг 2.600 километара кренули су синоћ, тренутно пролазе Бугарску, а на крајњем одредишту требало би да буду вечерас око 20,00 часова.

„Са собом носимо комплетну опрему за спасавање, шаторе, храну и воду и имамо аутономију 20 дана да будемо оперативни. Кренули смо са три возила и теретом од 3.400 килограма, а крајње одредиште је Хатај на граници са Сиријом“, рекао је Радио Фочи начелник Спасилачке службе “Волф” Ненад Иконић.

Од 13 чланова спасилачке мисије, четири су припадници Горске службе спасавања из Бијељине, а девет Спасилачке службе Волф, од којих тројица из Фоче- Ненад Иконић, Душко Ђурић и Младен Стојановић и шесторица из Источног Сарајева.

У спасилачкој екипи су и два пса обучена и лиценцирана, један за потраге, а други за мине.

Извор: Радио Фоча