НајновијеРепублика Српска

Власеничани покренули акцију помоћи суграђанину Рајку Делићу

Рајко Делић из Власенице (64) живи у тешким и нехуманим условима, без здравственог осигурања, струје, а и зиму тешко подноси због недостатка огријева и хране.

Због неухрањености, немоћан је да говори и да се креће, те су га у тешком стању јуче пронашли његови суграђани и превезли до хитне помоћи на указивање љекарске помоћи.

Да свог суграђанина не би поново оставили на цједилу, за Рајка је покренута хуманитарна акција помоћи, чији иницијатор је Драган Гаги Матић из Власенице.

Иницијатор акције позива све људе добре воље, суграђане из Власенице и других општина, читаве Републике Српске, да се одазову акцији колико год су у материјалној могућности и помогну Рајку да живи нормалним животом.

Акцију је подржало и Удружење “Оплемени срце” из Источног Сарајева, које ће покренути и додатну акцију прикупљања помоћи у храни и одјећи, те исту сутра доставити Рајку у Власеницу.

С обзиром да Рајко Делић нема отворен рачун у банци, све уплате новца можете извршити на жиро рачун оснивача Удружења “Оплемени срце” Игора Лукића, отворен у Сбербанци, на број: 567-483 – 59001346- 43 са назнаком за Рајка Делића, а сав прикупљени новац биће уручен Рајку лично.