НајновијеСпортФоча

Више од 70 основаца представило одбојкашке вјештине

Промотивни турнир у мини одбојци на Тргу краља Петра у Фочи окупио је више од 70 основаца, полазника „Маглићеве“ школе одбојке. Најмлађи фочански одбојкаши представили су стечено знање и вјештине с лоптом, а овај пут резултат није био у првом плану.

Према оцјенама тренера међу најталентованијим за овај спорт су дванаестогодишњи Аница Милетић и Вукашин Паприца. Одбојка их је привукла прије четири године и од тада не изостају са тренинга.

-Моје другарице су тренирале одбојку, из њихових прича ми се свидјело и питала сам како могу да се упишем на тренинге. Вољела бих да стигнем до првог тима, па ако будем напредовала да наставим да се бавим одбојком професионално-рекла је Аница.

-Раније сам више волио фудбал, одбојку нисам волио. У насељу гдје сад живим више се играла одбојка за разлику од насеља гдје сам живио, па сам и тај спорт заволио. Са другарицом сам се уписао у школу одбојке и уживамо у игри. Жеља ми је да једног дана играм за репрезентацију Србије, али ћемо то тек да видимо. У „Маглићу“ се трудим да помогнем клубу, да имамо што више побједа и будемо једни од бољих-рекао је Вукашин.

У Одбојкашком клубу „Маглић“ надају се да ће оваквим видом промоције успјети да привуку што више дјеце, како би их укључили у тренажни процес.

-Фоча је увијек била позната по одбојци и талентима. Надамо се да ћемо на овај начин успјети да другу дјецу приволимо да тренирају и да ће на примјеру својих вршњака заволити одбојку. Можда успијемо да откријемо још неко талентовано дијете које ће у будућности бити одбојкаш или одбојкашица-рекао је тренер у „Маглићевој“ школи одбојке Владо Вуковић.

Као суорганизатор турнира подршку у промоцији одбојке пружила је и Туристичка организација општине Фоча.

-Прошле године смо прославили 60 година постојања ОК „Маглић“ и мислим да је то довољан разлог да му дамо више на значају, да промовишемо спорт и бављење физичком активношћу. Сматрамо да је здравље на првом мјесту, а спорт основа за здрав живот. За мјесец дана организујемо спортске љетне игре, а овај турнир је увод пред ту мало већу манифестацију-рекла је директор Туристичке организације Споменка Попадић.

У Одбојкашком клубу „Маглић“ тренира око 150 основаца.

Извор: РФ