НајновијеСпортФоча

Будућност зауставила Сутјеску у полуфиналу Купа Републике Српске

Екипа Будућности из Бијељине први је финалиста кошаркашког Купа Републике Српске, пошто је у полуфиналној утакмици у Фочи савладала домаћу Сутјеску резултатом 88:57. Противник у финалу биће им бољи из дуела Борац Бањалука-Младост Мркоњић Град.

Фочаци су одлично отворили утакмицу и добром игром у нападу након првих десет минута стекли предност од два поена разлике – 20:18. Домаћи тим је у  другој четвртини приказао нешто лошију игру на обје стране терена, па се на одмор отишло са резултатом 44:32 за госте.

Половином трећег периода игре Сутјеска је смањила резултат на шест поена заостатка, али су их гости квалитетном одбраном успјели да зауставе, те су поенима Јовановића и Захирагића дошли до предности од 13 поена.

У посљедњу четвртину Сутјеска је ушла без повријеђеног Дејана Милидрага и Владана Радовића, који је послије неспортског понашања искључен из игре. Фочаци су у том периоду постигли свега пет поена у односу на 23 поена кошаркаша Будућности.

Тренер гостију Јосип Панџа сматра да је побједника одлучило искуство играња у већем рангу такмичења и већи број играча на располагању.

-Успјели смо да се одлијепимо око 25. минутa сурета. Сутјеска је одлично играла док је имала физичке снаге, међутим, послије тога наше искуство и ширина кадра су пресудили да се резултатски одвојимо. Сутјесци желим све најбоље у наставку сезоне, а ми се окрећемо изузетно важној утакмици за нас против Босне-рекао је Панџа.

Упркос поразу, у домаћем саставу нису незадовољни приказаним на терену.

-Честитам екипи Будућности на побједи и проласку у финале. Била је добра утакмица у којој смо могли да видимо на чему смо и да млади играчи осјете како је играти против екипе која је међу три најбоље у Премијер лиги БиХ. Сутјеска је ове сезоне млада екипа и циљ нам је да млађи играчи играју што више. У претходној утакмици у Купу успјели смо да савладамо премијерлигаша Славију, а играње у полуфиналу је наш максимум-рекао је тренер Сутјеске Дејан Радовић.

Најефикаснији у побједничком саставу били су Лука Јовановић са 23 поена и Ади Захирагић са 15 поена. Код Сутјеске се истакао Стефан Миловановић са 18 постигнутих поена, док је Огњен Јојић убацио 10.

Извор: Радио Фоча