ДруштвоНајновијеФоча

АНКЕТА: Да ли лажни профили утичу на ваше мишљење?

За ботове обично кажемо да су особе без личних ставова, слободе воље и мисли, који као „програмирани“ пишу, односно испуњавају одређене задатке на интернету.

У конкретном смислу, такав назив се често неславно додјељује онима који са лажних профила на друштвеним мрежама константно остављају готово увијек исте коментаре, хвалећи или кудећи одређене субјекте о којима је ријеч.

Често су ти „лажни“ профили, заправо „ботови“ који обављају различите задатке по нечијој директиви с циљем дезинформисања јавности, манипулисања одређеним подацима и одузимања времена другим учесницима на друштвеним мрежама. Тако настоје да промијене или пак, дјелимично утичу на промјену мишљење појединаца.

Ближи се вријеме изборне кампање, а појава лажних профила и ботова је неминовна. Страначки активисти, на све начине покушавају да иза лажних профила коментаришу одређену тему. Неке странке користе мање, а неке више ову активност, а један од очигледних примјера тих активности можете видјети од стране фочанских политичких странака. 

Фочанске новости вас питају: 

31
Ботови и лажни профили
„Да ли лажни профили утичу на ваше мишљење“