ДруштвоНајновијеФоча

Амбасадор Велике Британије у БиХ уручио опрему фочанским спасиоцима

Амбасада Велике Британије у БиХ обезбиједила је Горској служби спасавања, станица Фоча, опрему која ће им олакшати будуће спасилачке мисије на неприступачним теренима. Храбрим фочанским спасиоцима помоћ је уручио британски амбасадор у БиХ Џулијан Рајли.

У Горској служби спасавања захвални дародавцима на донацији. Увијек спремни да се одазову позиву у помоћ, са новом опремом очекују бољу ефикасност на терену.

-Добили смо алпинистичку опрему неопходну за акције у планини која се веома брзо хаба.  Чине је карабињери, кациге, ужад и остало што прати једну акцију на планини. Сигурно је да ће нам помоћи у будућем раду -рекао је-начелник ГСС-ове станице Фоча, Јагош Чомара.

-Ова посјета амбасадора је прилика не само да га упознамо са резултатима нашег рада, већ и да му се захвалимо на донираној опреми која ће нам бити од огромне помоћи у свим акцијама- рекао је члан ГСС-а, станица Фоча Милорад Костић.

Несебичност, пожртвованост и солидарност на терену спасиоци из Фоче небројано пута су показали. У помоћ су стизали свуда, па и ван граница Европе.

Међу бројнима којима су Фочаци помогли је и особље Амбасаде Велике Британије у БиХ.

-Посао којим се баве нимало није лак. Станица Фоча покрива огромно подручје које обухвата неке од најнеприступачнијих планинских и шумских терена у БиХ. Фоча је међу најпопуларнијим подручјима за авантуризам, а овај тим постиже невјероватне резултате са скромним средствима-рекао је амбасадор Велике Британије у БиХ Џулијан Рајли.

Британски дипломата је изразио наду да ће уручена помоћ допринијети већој безбједности становништва на овом подручју.

Извор: РФ