ДруштвоНајновијеФоча

Хелени Гавран поново потребна помоћ хуманих људи

Хелени Гавран, седмогодишњој дјевојчици поријеклом из Фоче, која се већ четири године бори са тумором на мозгу, поново је потребна помоћ хуманих људи.

Наиме, Хелени се болест, након лијечења у француској клиници „Густав Роси“, поново вратила, а љекари су препоручили да лијечење настави у Москви, гдје се дјевојчица већ двије године налази са породицом.

Како је вријеме одмицало и болест је напредовала, а Хелена је тренутно на хемотерапији, стабилна је и нова магнетна резонанца се очекује  31.јула. Након магнетне резонанце, Хелена би требала бити подвргнута операцији 08. августа у клиници „Буреднко“ у Москви, која ће коштати 5.000 евра, без додатних анализа које је неопходно урадити прије оперативног захвата.

„Током операције планира се одстрањивање једне метастазе у глави ради узимања биопсије и постављања резервоара омаија. Нова биопсија је тренутно од велике важности како би се у Немачкој урадила анализа за таргетну терапију и како би се у Русији направила против-туморска вакцина индивидуално за Хеленин тумор. Такође се послије операције уз вакцину планира и терапија са два лијека од којих један кошта 3.000 евра, а Хелени ће мјесечно бити потребне двије дозе, што значи да ће трошкови на мјесечном нивоу износити 6.000 евра. За други лијек који ће, како су нам рекли љекари Хелена користити, још увијек немамо тачну информацију о цијени”, потврдио је за Радио Фочу Хеленин отац Радован Гавран.

Сви хумани људи из Босне и Херцеговине који желе помоћи Хелени новац могу уплатити на жиро рачун њеног дједа Ранка Гаврана, отворен у Новој банци.

Број жиро рачуна: 5558000016726783, са назнаком – уплата за лијечење Хелене Гавран. Уплате се врше у конвертибилним маркама. Такође, кутија за прикупљање новца у Фочи, налази се у Кројачком салону „Жана“ у приземљу Тржног центра „Том“.

Хелена Гавран 2019.године.

Подјсећамо, 2019.године, када је Хелени дијагностификована болест, за њено лијечење у Паризу било је неопходно уплатити 546.000 евра. Породица је замолила помоћ хуманих људи који су тај износ, на подручју Србије, Републике Српске и земаља региона, скупили за мање од два мјесеца.

Извор: РФ