НајновијеСпортФоча

Фудбалер Мојовић, кик бокс тренер Радовић и ФК “Сутјеска” најбољи у 2022.

Фудбалер Никола Мојовић и Фудбалски клуб „Сутјеска“, чији дрес носи, другу годину заредом су најбољи спортиста и спортски колектив Фоче, док се титулом најбољег фочанског тренера за 2022. годину окитио Милош Радовић из Кик бокс клуба „Игма“.

Награде најбољим спортистима уручене су вечерас на свечаности  у Спортској дворани у Фочи, коју су организовали општина и општински Спортски савез.

Мојовић је као капитен предводио свој тим до полуфинала Купа Српске и петог мјеста у Првој лиги, а трећу годину у низу добитник је и признања за најбољег прволигашког фудбалера у Српској.

„Поносан сам што сам други пут најбољи спортиста Фоче. Награда је наравно и обавеза да млаћим генерацијама будем узор како на терену, тако и ван терена, да им будем примјер и прави капитен“, рекао је Мојовић. 

ФК „Сутјеска“ је „одбранила“ титулу набољег фочанског колектива.

Одлични резултати настављени су и у текуђој сезони Прве лиге, па је „Сутјеска“ тренутно у горњем дијелу табеле, а уз то је једина екипа која је побиједила у свим утакмицама на свом терену.

„Планови су да наставимо у истом темпу, ослоњени на омладински погон и играче из Фоче“, рекао је секретар клуба Далибор Рашевић.

Чланови Кик бокс клуба „Игма“ под тренерском палицом Милоша Радовића у свим категоријама су прваци БиХ и Српске, а у протеклој години ниједан такмичар се није вратио са неког од такмичења без медаље, истакнуто је на свечаности.

„До тих резултата дошло се изузетно тешким и исрпним радом, уз велики труд, залагање и помоћ свих људи у клубу. Осјећај је изванредан, честитам свим спортистима и колегама тренерима на успјесима“, рекао је Радовић,који је прије осам година био најбољи спортиста Фоче.

Додијељено је и осам признања за најперспективније спортисте, а то су Милош Рашевић, КК „Љубишња“, Аљоша Ћаласан, КБК „Игма“, Лана Милетић, ТК „Фоча“, Јована Зечевић, СТК „Перућица“, Вукашин Паприца, ОК „Маглић“, Софија Мимић, ОШК „9. јануар“, Бранко Секулић, ФК „Сутјеска“, Огњен Јојић, КК „Сутјеска“.

Посебно признање за хуман и пожртвован рад у спорту добио је тренер Карате клуба „Љубишња“ Љубомир Тодовић за рад са особама са тешкоћама у развоју, као и за освојена бројна одличја са атлетских такмичења за ветеране, међу којима и бронзану медаљу на Балканском првенству за ветеране у Солуну.

Његов ученик, каратиста Горан Ковачевић и ове године је проглашен за најбољег спортисту са потешкоћама.

Начелник општине Милан Вукадиновић истакао је да општина годишње издваја пола милиона марака за спортске колективе и да обезбјеђује оптималне услове у Спортској дворани и Омладинском спортском центру „Партизан“.

„Трудили смо се у претходној години да поправимо оно што је недостајало, попут освјетљавања школских терена у мјесним заједницама, обновили смо вјештачку траву на малом терену Фудбалског клуба „Сутјеска“, а ове године ћемо у сарадњи са Фудбалским савезом урадити вјештачку траву на помоћном терену у Доњем Пољу“, рекао је Вукадиновић.

Он је подсјетио да је у прошлој години обновљен омладински турнир Фудбал френдс, напоменувши да у овој години намјеравају да га прошире и унаприједе.

На свечаној церемонији награђени су и најбољи чланови свих фочанских спортских колектива.

То су Миљана Голубовић и Стефан Митровић, ОШК „9. јануар“, Анастасија Костић и Миљан Радовић, АК „Сутјеска“, Милош Костић, СРЦ „Младица“, Александра Радовић и Миле Крунић, „Крав мага Фоча“, Милан Павловић, КБК „Игма“, Данило Ковачевић и Божица Шкиљевић, ПК „Волф“, Владан Племић, СД „Урсус спелеус“, Ана Елез и Марко Матовић, ПСД „Вучја стопа“, Милица Рашевић и Милош Рашевић, КК „Љубишња“, Васика Ивановић и Валентина Вуковић, УК „Нипон“, Миа Вуковић, ТК „Фоча“, Јована Зечевић и Дамјан Марковић, СТК „Перућица“, Валентина Пиповић и Огњен Матовић, ОК „Маглић“, Никола Мојовић, ФК „Сутјеска“, Дејан Милидраг, КК „Сутјеска“.

Традиционалним избором најбољих спортиста, завршена је манифестација “Зима у Фочи”, која је трајала два мјесеца.

Извор: Радио Фоча