НајновијеФочаХроника

Фочаци оптужени за шверц 24.000 кутија цигарета

Поступајући тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против четири особе због недозвољеног промета акцизних производа у количини од око 24.000 кутија цигарета.

Оптужница је подигнута против: Вуковић Ранка, рођеног 1969. године у Фочи, Вуковић Ведрана, рођеног 1981. године у Фочи, Пејовић Славомира, рођеног 1974. године у Фочи, Мијовић Недељка, рођеног 1975. године у Фочи, Шаренац Недељка, рођеног 1970. године у Високом.

Терете да су, након што су претходно оптужени Шаренац Недељко и Вуковић Ранко набавили велику количину цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама, заједно са осталим оптуженима учествовали у превозу цигарета ради даље продаје, а са циљем остваривања незаконите имовинске користи.

У оптужници се наводи да су оптужени цигарете у количинама од 2.500 кутија па до 9.850 кутија цигарета, у више наврата, у укупној количини од 23.850 кутија цигарета, тржишне вриједности веће од 100.000 КМ, са циљем даље продаје транспортовали на подручју БиХ.

У тим радњама су откривени и спријечени од стране Граничне полиције Босне и Херцеговине и других надлежних агенција за провођење закона.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ који је исту потврдио. Сва петорица оптужених су држављани Босне и Херцеговине.

Извор: Црна хроника