НајновијеПолитикаФоча

Фочански СДС прославио крсну славу – Петровдан

Ломљењем славског колача у Храму Светог Николе Општински одбор Српске демократске странке у Фочи прославио је крсну славу Свете апостоле Петра и Павла.

Истакнуто је да 12. јул представља важан датум за СДС, јер је на Петровдан прије 31 годину странка основана и са народом кренула у одбрану вјековних српских огњишта.

-Сачували смо народ и створили Републику Српску, најсјајнију и највећу тековину српског народа са ове стране ријеке Дрине. Као и тада, СДС и сада има своју мисију. То је јака, модерна, економски и привредно стабилна Српска. Да људи живе добро и од свога рада, да институције функционишу и да зауставимо одлазак младих -рекао је предсједник ОО СДС-а Фоча Миливоје Достић.

У фочанском СДС-у наводе да је странка јака, јединствена и спремна да се бори за добробит грађана Републике Српске.

-На прошлогодишњим локалним изборима у Фочи СДС је забиљежио пораст од 1,7 одсто. Све остале странке имале су благи пад и ми смо једина политичка партија која је забиљежила раст. То значи да смо присутни, да смо одољели свим могућим притисцима, како од међународне заједнице, тако и унутар Републике Српске-рекао је Достић.

Због мјера заштите од вируса корона Петровдан је обиљежен скромно, без уобичајеног окупљања већег броја чланства.

Из ОО СДС-а упутили су честитку свим члановима, симпатизерима и пријатељима странке, те поручили да се надају да ће наредне године заједно прославити крсну славу.

Извор: Радио Фоча